Anunțuri

Cea mai mare imprimantă 3D din România, creată de şapte studenţi din Galaţi: Scopul meu este să arăt că tinerii realizează nişte lucruri deosebite

imgImaginaţi-vă o ciocolată uriaşă de 100 de metri. Sau un perete din ciment, la fel de lung. Toate, realizate la imprimantă. Este ceea ce vor să facă şapte studenţi ambiţioşi din Galaţi, care şi-au propus să creeze cea mai mare imprimantă 3D din România. Maşinăria va fi gata în ianuarie şi va produce chiar din primăvară. 

Mașinăria din această schiță va avea dimensiuni considerabile când va deveni realitate: 3 metri lungime, 2 metri lăţime şi un metru înălţime și va cântări 100 kilograme. Va fi o imprimantă 3D cu ajutorul căreia vor fi creați pereți pentru clădiri sau ...ciocolată, iar obiectele printate vor fi la fel de mari. Ar putea ajunge chiar la o sută de metri lungime, cu soluţia tehnică potrivită.

Andrei Dogaru, student: Eu ma ocup de partea de automatizare a acestui proiect, un program de comandă numerica.

Proiect ambiţios făcut de şapte studenţi

Andrei Dogaru are 23 de ani şi este unul dintre studenţii Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, care participă la realizarea celei mai mari imprimante 3D din România. Face echipă cu alţi şase, iar printre ei este şi Andrei Popa, un alt pasionat de inginerie.

Andrei Popa, student: Cand a inceput anul doi, am fost in prima zi si a zis dom' profesor: Andrei, vreau sa fac cea mai mare imprimanta 3D din Romania. Te bag ca voluntar?
Florin Marin - sef de lucrari Facultatea de Inginerie, Galati: Scopul meu este sa arat ca tinerii studenti realizeaza niste lucruri deosebite si astfel pot motiva alti tineri ca ingineria este interesanta.

De la idee la realitate nu a fost decât un pas.Tinerii au avut toată susţinerea.

Florin Marin - sef de lucrari Facultatea de Inginerie, Galati: S-au implicat in acest proiect din simpla placere de a descoperi si a participa la un asemenea proiect sa zicem nebunesc.

Imprimanta va fi gata în ianuarie, iar în martie vor ieşi din ea primii pereţi. Profesorul speră să poată realiza cu ajutorul maşinăriei sofisticate inclusiv un spaţiu expoziţional.

Sursă: https://observatornews.ro/