Anunțuri

Conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”

Astăzi s-a desfășurat dezbaterea „Industria românească: investiţii pentru un viitor verde". Organizat de Ziarul Financiar și Liberty Galați, evenimentul s-a bucurat de prezența autorităţilor din România şi Uniunea Europeană, lideri din industrii strategice şi reprezentanţi ai sistemului bancar. Tema principală a evenimentului o reprezintă investiţiile necesare pentru un viitor verde al industriei.

La eveniment au fost prezenți Rectorul Universității „Dunărea de Jos" din Galați, prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, prof. univ. dr. ing. Daniela Laura Buruiana, responsabil UDJG cu GreenSteel Academy și Prorectorul pentru relații și strategii instituționale Dr. Alexandru Nechifor.

„Alături de autorități de la nivel european și național, de instituții financiare și companii importante din industrie, Universitatea este și va fi un important pol de inovare, dezvoltare și cercetare pentru țelul comun de a obține o industrie verde și sustenabilă. Avem un parteneriat solid cu Liberty Steel Group și continuăm să dezvoltăm GREENSTEEL Academy pentru obținerea unor rezultate palpabile”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu în cadrul intervenției sale.

Temele care au fost abordate în cadrul evenimentului sunt legate de cum se va derula procesul de decarbonizare a industriei strategice, care sunt costurile şi cine le susţine, dar și ce rol joacă fondurile europene şi băncile în finanţarea tranziţiei verzi, dar și cum pot ajuta guvernul, furnizorii de tehnologie, mediul academic si alţi stakeholderi importanţi.

Lucian GEORGESCU Conferinta industrie romaneasca 2022